Лайнап, ціна і повний відрив: 5 головних причин поїхати на Faine Misto 2021

Опубликовано 21 июля 2021 г.

РАЦС, басейн, Централ Парк, різноманітний лайнап, антикризова ціна та свобода.


Фестивальне літо все ще може стати реальністю — «Файне місто» саме один із тих фестів, які ефективно цьому посприяють. Навіть не будемо проводити паралелі з російськомовними піснями, але в нього на це, як не дивно, п’ять причин. Ми зібрали їх нижче.

Можливість відірватися на повну після року ізоляції

Це без перебільшення головна причина відвідати всі фестивалі цього літа, і «Файне» — не виключення. Тут на тебе чекає повна свобода дій (звісно, якщо вони не несуть шкоди оточенню) і свобода від карантинних обмежень (але про антисептики й турботу про самопочуття забувати все-таки не варто).

А ще — це чудова можливість потусити з людьми з різних куточків України так, як це було в чудові докарантинні часи, та зарядитися енергією перед суворою буденністю та невизначеним постковід-майбутнім. Де ще в цьому році ти зможеш увірватися під сценою з друзями під улюблені гурти, заспівати пісні у наметовому разом із файними людьми, відчути фестивальну атмосферу безтурботності, молодості, свободи та драйву?


Лайнап — від українського року до австрійського блек-металу

Попри те, що було кілька відмін і переносів закордонних артистів через пандемію, «Файному» вдалося зібрати цікавий лайнап. Серед закордонних виконавців варто відмітити австрійський дез-блек-метал гурт Belphegor, новий проект екс-вокаліста Eskimo Callboy Ghøstkid, поляків Hate, Mе and That Man та Batushka, німецький готік-індастріал гурт Lord of the Lost.

Серед українських — «золотий стандарт» у вигляді O.Torvald та The Hardkiss, «Друга Ріка», 5’nizza, «ТНМК», Latexfauna, ліричних «Один в каное» та Vivienne Mort, зірок цьогорічного «Євробачення» Go_A, рокерів Stoned Jesus, які збирають повні зали за кордоном, молодих та амбітних The Unsleeping, Kalush та Паліндром, всім відомих «Курган і Агрегат», «Хамерман Знищує Віруси» та Жадан і Собаки. І це ще не все — у списку багато імен, тому можна відкрити для себе щось нове, не забуваючи вриватися під старе і улюблене.


Круті локації: РАЦС, басейн та Централ Парк

«Файне» — це не просто фестиваль на клаптику землі десь у Тернополі. Він позиціонує себе як ціле окреме місто, яке називають «Територією Вільних Людей». Тут є своя Конституція, органи самоврядування, свята та навіть РАЦС. Всім мешканцям видають паспорти, свої ідеї щодо розвитку міста можна приносити у Ратушу, а якщо ви раптом захочете відчути себе трохи у Лас-Вегасі і швиденько зареєструвати шлюб на один раз, це можна зробити у місцевого пастора.

Тут взагалі повно варіантів для того, щоб весело провести час, окрім музики. Почиллити та охолодитися можна біля басейнів та у своєму Централ Парку, підкріпитися — на фудкортах з вуличною їжею і хорошим вибором алкоголю, розважитися у гейм-румі чи на атракціонах, а ще тут є хендмейд-ярмарок, дитяча зона (тому можна сміливо брати з собою дітей), кінотеатр і літературна сцена.

Якщо раптом спаде на думку різке бажання зайнятися саморозвитком чи спортом, можна піти на лекції чи на спортмайданчик, а для тих, хто хоче привести себе до ладу, облаштують салон краси. Всі сцени та інші споти розташовані у своїх мікрорайонах, серед яких старе місто, промзона, Кембрідж, Беверлі Хілз, Сайлент Хілл та інші. Окрема інтрига цьогорічного «Файного» — круті декорації, яких ти ще не бачив на українських фестах.


Різні опції для життя — від безплатного наметового до лакшері готелю

«Файне» завжди славилося своєю особливою атмосферою, тому щоб відчути її на повну, краще жити у наметовому містечку: безплатному чи платному — обирати тобі. Безплатне наметове містечко явлає собою неогороджену ділянку на території фестивалю, де ти можеш жити у своєму наметі чи взяти його в оренду на місці. Платне наметове комфортніше — це огороджена ділянка, куди ти можеш потрапити тільки за наявності спеціального браслета, а всім мешканцям видають торбу з купою приємностей. Душ та інші зручності оплачуються окремо.

Якщо ж ти взагалі не звик до польових умов, просто бронюй собі місце у справжньому наметовому «готелі» Gorgany — п’ятизіркових наметах, у яких ти можеш стати в повний зріст, з окремим душем, пунктом підзарядки та іншими спокусами комфортного життя. Таке задоволення обійдеться в 1000 гривень на двох за ніч, а ти будеш жити одночасно на території фесту, що дуже зручно, щоб не їздити до готелю у місто, але у повному комфорті.


Антикризова ціна

Квиток на всі 5 днів фесту — з 28 липня по 1 серпня — коштує всього 1500 грн. Квитки на день можна відірвати лише за 890 гривень, а також є опції на два, три та чотири дні. Платний кемпінг обійдеться в 450 грн, а безплатний входить у ціну квитка. Ціни на їжу та напої також дуже демократичні, також можна брати все з собою (окрім скляних пляшок) на територію, тож майже за тиждень повного відриву від реальності доведеться витратити менше умовних ста доларів.

Перераховуй і ти свої причини, аналізуй і вирішуй. Але не забувай, що до фесту залишаються лічені дні, тож баритися з квитками не варто.

Ксенія Карпова

Фото взято з офіційного сайту фестивалю. Автори: Надія Белик, Василь Ткачук, Шадовський, Vova_Moon 

Написать комментарий

Редактировать комментарий

Ответить на комментарий

Показано 0 комментариев