Альбом O.Torvald «Бісайди»: погляд зсередини

Опубликовано 12 октября 2017 г.

Рік тому команда O.Torvald провела наймасштабніший тур та найбільший сольний концерт в своїй історії — два десятки українських міст та виступ у шеститисячній Stereo Plaza в Києві. До цього Женя Галич та банда йшли 10 років. А півроку тому музиканти пережили одне з найскладніших випробувань в своєму житті під назвою «Євробачення». Медійна увага, відповідальність, стан напруженості та хвилювання. В таких великих масштабах команда відчула це вперше… «Бачення» зробило гурт міцнішим та холоднокровнішим. Хлопці отримали досвід, про який раніше і не здогадувалися.

І вирішили повернутись до найголовнішого в своєму житті — до створення музики. Новий реліз «Бісайди» — найбільш колективна робота O.Torvald і, на наш погляд, найбільш чесна. У нових піснях є той самий гітарний драйв та хуліганство, за який гурт шанують адекватні молоді люди по всій країні. Є «привіт» минулому та гуртам, які рокери слухали 15 років тому (послухайте пісню «Не я» та згадайте blink-182 й Box Car Racer). Присутні електронні експерименти впереміш з хором, фішкою стадіонних колег з США (трек «У подушках»).

Під надихаючу пісню «Ліхтарі» згадується минулорічний хіт «#нашілюдивсюди» та уявляються руки над головами на майбутніх концертах O.Torvald. Є тут і балада, хоч і не зовсім типова для гурту — текст пісні «Бісайди» написав Іван Балацький («Станция Мир»). Є кавер на пісню гурту «Скрябін» «L.V.», яку Женя Галич почув ще в середині дев'яностих років і мріяв зробити дуже давно. O.Torvald вірні собі, O.Torvald живі, O.Torvald мають новий альбом, O.Torvald є що сказати.


Більшу частину пісень ми писали наживо. У них є найважливіше — відчуття того, що, пройшовши стільки всього, ми все ще звучимо як єдине ціле.

Женя Галич: «Цієї божевільної весни ми мріяли про одне - повернутися в студію і працювати над новою музикою.

Наш новий реліз — це вже не ЕР, але ще не альбом. “Бісайди”. Збірник синглів, дуже різних за настроєм і звучанням. Об'єднує їх лише одне — творча свобода. Ми дійсно скучили за музикою! Занурилися в процес з головою і просто грали-грали, кожен день і кожну ніч.

Я радію з того, що цей реліз ми зробили повністю самі. Костя Пуга — наш концертний звукорежисер — дебютував в ролі саунд-продюсера. Більшу частину пісень ми писали наживо. У них є найважливіше для мене — відчуття того, що, пройшовши стільки всього, ми все ще звучимо як єдине ціле».

iTunes: http://apple.co/2xA46Us
Google Play: https://goo.gl/8dPzCG
Deezer: http://bit.ly/2xAw0PV
Amazon: http://amzn.to/2gy9H7P

Написать комментарий

Редактировать комментарий

Ответить на комментарий

Показано 0 комментариев