Альбом Джейса Льюїса «Million»: погляд зсередини

Опубликовано 28 ноября 2017 г.

Британський панк-індастріал-музикант та мультиінструменталіст-самоучка Джейс Льюїс випустив новий альбом «Million». Це лише перша частина з 7 композицій. Вихід другої частини альбому з незвичайним спеціальним гостем — професором Річардом Доукінсом — запланова на квітень 2018 року.

«Million» став третім альбомом Льюїса після однойменного «Jayce Lewis» (2010) та «Nemesis» (2014) з фічерінгом Роджера Тейлора з Queen та Гері Ньюмена.

Нова платівка ознаменувала повернення Льюїса на сцену як live-виконавця та стала першою після тривалого періоду роботи у власній студії над музикою інших артистів.

iTunes

Deezer

Spotify

Напередодні релізу Джейс Льюїс виступив у турі на підтримку нового альбому «короля синті-попу» та «хрещеного батька електроніки» Гері Ньюмена «Savage».

Спеціально для Open.ua британський музикант розповів про нову платівку більш детально. Процес створення, пошуки натхнення, відмова від гітар та інші цікаві історії — в ексклюзивному матеріалі на Open.ua.


Записуючи альбом «Million», я був задіяним у цьому процесі більше ніж у записі попередніх платівок. Під час роботи над «Million» я переживав хвилю різних, дуже контрастних емоцій. Крім того, мені захотілося видати цей альбом у двох частинах — щоб тримати слухача в процесі цієї подорожі, як серіал.


«Created By You [Remembered As Myth]»

Я хотів вступу, великого введення в хаос, який настане слідом. «Created By You» починається солодким, красивим ембієнтом, який стає темним наприкінці. Як мрія — яскрава, виразна, казкова свята земля, яка поступово темнішає і приводить вас до наступного треку.


«OrderArt»

«OrderArt» — це оснований на трайбал трек, в якому я хотів організувати хаос. Прямо як свою кар'єру з 2014 року, коли мені порадили змінити моє соло-ім'я на Protafield. Вийшовши з-під контролю все, над чим я працював, було відкинуто перед моїми очима, і тому внутрішній гнів наростав в мені щодня. Фраза «I'm not another OrderArt» — це звернення до індустрії чи, точніше, до людей в ній, що намагалися переробити природне мистецтво, яке потрібно було залишити яким воно є.


«Shields»

Це була перша пісня, яку я написав для цього альбому. Вона заклала напрямок для всього запису. Я повертався до неї і усвідомлював, що звучання було точно таким, яким я хотів його бачити й надалі. І також, що я не хочу ніяких гітар. Тільки синтезатори і барабани.


«Million»

Я почав писати цю пісню зі своїм синтезатором. Гачок приспіву був хребтом цього треку і напружене звучання синтезаторів підірвало тоді мій мозок. Ця пісня також стала першим усвідомленням, що я не буду використовувати жодних гітар, хоча я записав два сети басу, які стали потім моєю ідеєю для «лайву» — мати також двох бас-гітаристів.

«Million» — титульний трек альбому, слово в однині, яке означає величезну суму. Це було щось, що резонувало зі мною, так як я також один, але маю вирішувати мільйон речей, в результаті чого не можу спати. Тому спати — це проблема для мене.


«Line Integral»

Це моя дуже стара пісня. Вона планувалася до попереднього альбому «Nemesis», але з певних причин тоді не підійшла. Цей трек про всіх нас, хто протистоїть чомусь і формує спільність, не дотримуючись яких-небудь правил чи вказівок стояти в строю як інші.


«Unfamiliar»

Це, мабуть, найсумніша, найбільш болюча і глибоко вражаюча пісня, яку я написав. Вона була створена після того, як я став втрачати друзів через їхню смерть або хворобу. Найболючіше трапилося нещодавно... Це хвороба Альцгеймера мого друга і наставника — Дейва Проуза, такої міцної людини протягом життя, колишнього бодібілдера і актора, який зіграв Дарта Вейдера в оригінальній трилогії «Зоряних воєн». Усвідомлення того, що він повільно зникає, дуже засмучує мене... Вся його постать стає віддаленим спогадом, і ми з ним стаємо все більше і більше незнайомими…


«We Are One»

Дякую Брайану Мею з Queen за цей трек. Кілька років тому він написав пісню «Cyborg». Я любив її і тому після того, як на моєму попередньому альбомі з'явився Роджер Тейлор, я поцікавився у Брайана, чи не хоче він прозвучати на цьому, і він погодився. Я хотів наново використати риф, який він написав для «Cyborg», і перетворити його на нову, власну пісню. Знову ж таки, назва означає, що незалежно від раси, культури, класової різниці, ми всі рівні і на тому ж «round rock»!

Фото: Cornflakesonfire.com

 

Gary Numan Jayce Lewis

Написать комментарий

Редактировать комментарий

Ответить на комментарий

Показано 0 комментариев