10 фактів про перший альбом 2sleepy за 10 років

Опубликовано 22 ноября 2018 г.

Українське електронне тріо 2sleepy («Надто Сонна») після декількох років експериментів з аскетичним підходом до створення музики нарешті випустив новий альбом. Робота цікава багатьма фактами — починаючи від географії проекту, яка охопила декілька країн, та завершуючи тим, що це перший студійний альбом гурту за 10 років, з часів платівки «Art Fraud», яку можна назвати однією з найважливіших в історії української електронної музики.

Отже, 10 цікавих фактів про новий альбом 2sleepy «For The Next Day». На Open.ua.


1. Це третій лонгплей 2sleepy. В 2006 році на австрійському лейблі Laridae вийшов альбом «Fragments of sleep», а у 2008 році світ почув платівку «Art Fraud» (2008, ЯOK Music). В 2012 році хлопці створили саундтрек до відреставрованої копії класичного фільму Івана Кавалерідзе «Перекоп» (1930) після чого діяльність проекту було заморожено.


2. Робота над новим матеріалом тривала майже 3 роки, протягом яких музиканти не бачились один з одним, спілкуючись лише за допомогою месенджерів і обмінюючись файлами через хмарні сервіси. Географія проекту охопила п’ять країн: США, Польщу і Україну — три країни проживання учасників гурту, Японію — батьківщина автора артворка Кейто Кійофуджі, а також Болгарію, звідки родом звукорежисер альбому Станислав Донєв. Обкладинку альбому намалювала Ері Фольфф, художниця і поетеса зі штату Нью-Йорк.


3. Назва альбому «For The Next Day» — самоіронія музикантів над власною прокрастинацією.


4. В основі концепції альбому лежить ідея технологічного самообмеження. Написання музики відбувалось на застарілому програмному забезпеченні кінця дев'яностих-початку нульових. Ці ретро-програми не мають безлічі функцій властивих їх сучасним нащадкам і суттєво обмежують користувачів, але, на думку музикантів 2sleepy, такі обмеження стимулюють творчість.


5. Пісня «Post Emotions» — один з найперших треків групи, який вона виконувала з 2006 року, поки він не набув студійної форми у 2017 році.


6. Під час роботи над новим альбомом було створено в середньому близько 16 версій кожного треку.


7. Композиція «16th Floor» є відсиланням до книги Харукі Муракамі «Dance, Dance, Dance».


8. В пісні «Let Me In» в якості соло використано засемпловане котяче нявкання.


9. Вперше наживо новий матеріал Сева Солнцев (клавішні, програмування, гітари), Андрій Прокопенко (програмування, клавішні) та Юрій Марченко (гітари, клавішні, програмування) виконали влітку в Києві. Заради першого «лайву» за декілька років «Надто Сонні» хлопці з’їхались з різних країн.


10. Сама назва гурту з’явилась завдяки фразі «Давай не сьогодні, я вже надто сонна».

Написать комментарий

Редактировать комментарий

Ответить на комментарий

Показано 0 комментариев