10 фактів про новий альбом «вагоновожатые» «Референс»

Опубликовано 20 ноября 2018 г.

Український супергурт «вагоновожатые» після дворічної роботи нарешті випустив новий альбом «Референс».

«Референс» — це концептуальний альбом, всі пісні якого об’єднує спостереження Антона Слєпакова, Валентина Панюти та Станiслава Iващенка за сучасним суспільством та його слабкостями. Це суміш електронних ефектів, живих ударних та іронічних текстів на злобу дня.

Слухати «Референс»:

Apple Music

Google Play

Deezer

Spotify

Слухаємо довгоочікувану платівку, готуємось до презентації «Референсу» у грудні та дізнаємось найцікавіше про створення альбому.


1. «Референс» — другий студійний альбом команди «вагоновожатые». Перший студійник супергурту називався «Вассервага» (Wasserwaage), вийшов 3 роки тому і наробив галасу в музичних й творчих рядах інтелігенції. Також це перша студійна робота тріо за 2 роки, з часів EP «§┬a®t-טp ↑↑ ϺØΛ0Δостb», презентованого в листопаді 2016 року.


2. Першим синглом альбому стала композиція «Человеческие слабости», що спочатку мала увійти до саундтреку відреставрованого фільму 1926 року «Ордер на арешт», який музиканти  вперше презентували на кіноперформансі в жовтні 2016 року. Через занадто життєрадісний мотив композиції цього так і не сталося.

3. «Референс» став першим релізом «вагоновожатых», на якому є україномовні пісні. Це природний процес. Кілька років тому головний «вагоновожатий» Антон Слєпаков свідомо перейшов на українську мову в спілкуванні зі своїми шанувальниками під час концертів, а також в соціальниї мережах. За два роки українська прийшла і в його тексти.


4. Одночасно з випуском першого синглу в Києві з’явились загадкові постери з уривками пісень альбому «Референс».


5. «Референс» — це десять історій про кожного з нас, про слабкості, відверті фобії, залежність від гаджетів та соцмереж, а також будні креативного класу.


6. Запис матеріалу проходив у Харкові на студії «О!» під керівництвом Дмитра Зiнченка, за зведення відповідав Максим Грусевич на MakSong Online Mixing (Днiпро), а ось мастерингом альбому займався Мартін Боус у The Cage Studio (Ковентрі, Англія).


7. Альбом відкриває іронічний україномовний трек «Бриф», що зародився під час фестивалю електронної музики Brave! Factory, а закінчується набагато менш оптимістичною піснею «Прейскурант». Остання тема закольцована з початковою і утворює той самий, референсний настрій всього альбому.

 

Якщо “Вассервага” був своєрідним адреналіновим вибухом, то “Референс” — наші спостереження за суспільством, своєрідний зріз часу.


8. Усі учасники гурту долучились до створення матеріалу. Більше того — окрім колективних творінь, в альбомі й авторські композиції від кожного з учасників тріо.

Антон Слєпаков: «Цей альбом ми готували два роки. У ньому сплелися переживання і відчуття всіх “вагоновожатых”, кожен з нас написав для платівки свій трек. Можливо тому альбом вийшов більш концептуальним і цілісним. Якщо “Вассервага” (Wasserwaage) був своєрідним адреналіновим вибухом, то “Референс” — наші спостереження за суспільством, своєрідний зріз часу».


9. Декілька пісень з альбому («Человеческие слабости», «Сдать», «Человек Аэмфобия», «Ответим») «вагоновожатые» виконували на концертах ще з минулого року.


10. Першими альбом «Референс» почують наживо у Львові (1 грудня, клуб FESTrepublic), згодом — у Харкові (8 грудня, клуб ART AREA ДК) та Києві (16 грудня, клуб Atlas).

Написать комментарий

Редактировать комментарий

Ответить на комментарий

Показано 0 комментариев