10 фактів про фільм «Робін Гуд»

Опубликовано 30 ноября 2018 г.

Відома легенда. Невідома історія. Вже у кіно.


1. На рахунку режисера Отто Батерста — телевізійна драма «Марго», серіали «Гострі козирки», «Чорне дзеркало», «Віртуози» та інші.


2. Про проект оголосили в 2015 році, а безпосередні зйомки розпочались у 2017 році й тривали з лютого по травень.  


3. Основні зйомки відбулись в Угорщині (Тура, Будапешт), Франції (Париж, Ле Ренсі) та Хорватії (Дубровник). У Дубровнику також знімали серіал «Гра престолів» та «Зоряні війни: Останні джедаї».


4. Фільм вийшов через 110 років після першої появи Робін Гуда на екрані (німа короткометражка 1908 року «Робін Гуд і веселі хлопці») та через 8 років після попереднього художнього фільму про Робіна («Робін Гуд» з Расселом Кроу в головній ролі).


5. На головну чоловічу роль претендували Джек Рейнор, Ділан О’Браєн, Ніколас Холт та Джек Х’юстон.


6. Але режисер Отто Батерст настільки волів зняти в ролі Робіна з Локслі Тарона Еджертона, що відклав знімальний процес допоки актор не завершив роботу над проектом «Кінгсман: Золоте кільце».


7. Першокласний акторський склад (Джеймі Фокс, Тарон Еджертон, Бен Мендельсон) доповнив відомий комік Тім Мінчін.


8. Композитор стрічки Джозеф Трапанес раніше працював з Джоном Дебні (фільм «Найвеличніший шоумен»), Daft Punk (фільм «Трон: Спадок»), Ентоні Гонсалесом з M83 (фільм «Світ забуття»), Майком Шинодою з Linkin Park (саундтрек до фільму «Рейд») та іншими.


9. Спеціально для Південно-Африканської Республіки вийшла відредагована версія фільму, яка відповідає рейтингу PG-13.


10. Бюджет стрічки склав 100 000 000 долларів, за перший тиждень світового прокату (США, Канада та декілька інших країн) проект зібрав 25 000 000 доларів.

Написать комментарий

Редактировать комментарий

Ответить на комментарий

Показано 0 комментариев