10 фактів про фільм «Кіборги»

Опубликовано 7 декабря 2017 г.

Усе найцікавіше про воєнну драму «Кіборги», присвячену героїчній обороні Донецького аеропорту.


1. Драматург Наталія Ворожбит створила сценарій на основі розповідей реальних українських військових, які захищали Донецький аеропорт.


2. Також справжні «кіборги» були присутні на знімальному майданчику.


3. Прототипами героїв картини стали реальні «кіборги»: Кирило Недря (позивний «Доцент»), Олександр Трепак (позивний «Редут»), Євгеній Жуков (позивний «Маршал»), Андрій Шараскін (позивний «Богема») та Євгеній Межевікін (позивний «Адам»).


4. Фільм знімали на запасному Чернігівському аеродромі, Гончарівському полігоні та у селі Крюківщина у Київській області.


5. Зйомки тривали з лютого по квітень 2017 року.


6. Режисером виступив Ахтем Сеїтаблаєв, актор театру та кіно, автор стрічок «Хайтарма» та «Чужа молитва».


7. Над основними оригінальними музичними темами фільму працював клавішник гурту «Океан Ельзи» Мілош Єліч, також до саундтреку потрапила пісня «О.Е.» «Мить».


8. Під час допрем'єрного показу стрічки у Львові бажаючих було так багато, що адміністрації кінотеатру довелось організувати додаткові сеанси ще в трьох залах, а прем'єра фільму в Дніпрі пройшла одночасно в шести залах.


9. Фонд «Повернись живим» та творці фільму організували ініціативу «#ЯНебайдужий!», у рамках якої з кожного квитка, придбаного на стрічку «Кіборги», 5 гривень будуть перераховані на допомогу сім’ям загиблих у боях за Донецький аеропорт.


10. Головні ролі виконали В'ячеслав Довженко, Роман Ясіновський, Андрій Ісаєнко, Макар Тихомиров та Віктор Жданов. Також невеликі ролі виконали міністр культури України Євген Нищук, журналіст Олександр Загородній та інші.

Написать комментарий

Редактировать комментарий

Ответить на комментарий

Показано 0 комментариев