10 фактів про фільм «Богемна рапсодія»

Опубликовано 2 ноября 2018 г.

Відомі та маловідомі факти про довгоочікуваний фільм з Рамі Малеком в ролі Фредді Мерк’юрі.


1. Основні зйомки розпочались у вересні 2017 року в Лондоні та завершились в січні 2018 року.


2. На різних етапах проекту на роль Фредді Мерк’юрі розглядались Саша Барон Коен та Бен Вішоу.


3. Продюсери фільму звернули увагу на Рамі Малека після його ролі в серіалі «Пан Робот».


4. Для Малека перевтілення та роль лідера Queen виявились виснажливими — під час зйомок актор вперше у своїй кар’єрі заснув у гримі.


5. Після завершення зйомок виконавець головної ролі взяв на згадку спеціальні зубні протези, які допомагали йому довершувати образ Мерк’юрі.


6. «Богемна рапсодія» має двох режисерів: почав роботу над стрічкою Браян Сінгер («Люди Ікс» , «Люди Ікс 2», «Люди Ікс: Дні минулого майбутнього», «Операція “Валькірія”»), а завершив — Декстер Флетчер (грав у фільмі «Карти, гроші, два стволи», зняв фільми («Дикий Біл» та «Едді “Орел”»).


7. Учасники Queen Браян Мей та Роджер Тейлор виступили музичними продюсерами стрічки. До саундтреку потрапили студійні та рідкісні записи Queen, зокрема вперше офіційно видано п’ять пісень зі знакового виступу гурту на «Live Aid» у Лондоні в липні 1985 року.


8. Під час підготовки до ролі Рамі Малек передивлявся виступи не лише Queen, а і Девіда Боуї, Лайзи Міннеллі, Арети Франклін та інших.


9. Рамі Малек (Фредді Мерк’юрі у фільмі) та Джозеф Маццелло (Джон Дікон у фільмі) товаришують в реальному житті вже більше 10 років.


10. До початку роботи над фільмом Рамі Малек лише чув про Queen, а після завершення зйомок став великим фаном творчості гурту.

А ось Майк Майєрс, який також знявся в «Рапсодії», слухає та обожнює пісні Queen вже не один рік.

Написать комментарий

Редактировать комментарий

Ответить на комментарий

Показано 0 комментариев