10 фактів про фільм «Аліта: Бойовий ангел»

Опубликовано 8 февраля 2019 г.

Усе найцікавіше про очікуваний проект від Джеймса Кемерона та Роберта Родрігеса з Розою Салазар, Джекі Ерл Гейлі, Крістофом Вальцем та Дженніфер Коннеллі у ролях.


1. В основі сюжету — манга Кісіро Юкіто про дівчину-кіборга. Випуском манги на початку 1990х років займалася японська компанія Shueisha.


2. Це перший повнометражний фільм на основі манги «Бойовий Ангел Аліта». До цього світ побачив аніме «Battle Angel», роман «Сни зброї (Новеллізація)» та гра «Сни зброї: Спогади про Марс».


3. Джеймс Кемерон («Термінатор», «Чужі», «Термінатор 2», «Титанік», «Аватар») довгі роки працював над екранізацією манги, але зайнятість над продовженням фільму «Аватар» змусила його залишити крісло режисера проекту. В кінці 2015 року офіційно було оголошено, що режисером проекту став Роберт Родрігес, але Кемерон залишився одним зі сценаристів та продюсерів «Аліти».


4. Музику до фільму створив Том Холкенборґ aka Junkie XL, який окрім хітів та реміксів працював над саундтреками для фільмів «Королівство Небес», «Доміно», «Дедпул», «Шалений Макс: Дорога гніву», «Розкрадачка гробниць: Лара Крофт», «Бетмен проти Супермена: На зорі справедливості» (спільно з  Гансом Ціммером) та інших.


5. Також до саундтреку потрапила нова пісня Дуа Ліпи «Swan Song».


6. Зйомки проходили з кінця 2016 року до початку 2017 року в Остіні та Даласі (штат Техас).


7. Загальний бюджет стрічки — 200 мільйонів доларів. Це найдорожчий проект, над яким працював Роберт Родрігес («Від заходу до світанку», «Відчайдушний», «Одного разу в Мексиці», «Місто гріхів», «Мачете»).


8. На головну жіночу розглядались Зендая, Майка Монро та Белла Торн, але Родрігес та Кемерон обрали Розу Салазар.


9. На роль доктора Дісона Ідо Крістофа Вальца режисеру Роберту Родрігесу порадив їх спільний друг Квентін Тарантіно.


10. Після перших показів глядачі та світові критики відмітили не лише комп’ютерні спецефекти, екшн та 3D ефекти, але і звернули увагу на деякі прогалини в сюжеті.

В Україні, як і в багатьох країнах світу, за 2 місяці до прокату глядачі побачили 30 хвилин ексклюзивних матеріалів з фільму. Спеціальні покази розпочинались з вітального слова Джеймса Кемерона та Роберта Родрігеса.

Написать комментарий

Редактировать комментарий

Ответить на комментарий

Показано 0 комментариев